PAUL BANKS OG CHARLOTTE HALBERG

JUPITER - PRESSE

PAUL BANKS OG CHARLOTTE HALBERG


Vinder af Carl Prisen 2018 i kategorien Årets komponister inden for Børnemusik.JUPITERS ØJE er en musikfortælling for børn mellem 5-10 år.

Fortælling, musik og sange er skrevet af Paul Banks & Charlotte Halberg.


JUPITERS ØJE er udkommet på CD oktober 2014.

Den største planet i vores solsystem er gasplaneten Jupiter. Den er enorm, og på dens overflade er et område - større end hele Jorden - hvor en voldsom storm har raset i mindst 400 år! På billeder af Jupiter ligner området et kæmpestort øje.


Hvordan er der mon ude i rummet? Og hvordan er det egentligt at flyve i månedsvis i en uendelig sort nat omgivet af milliarder af funklende stjerner? Hvordan er det at være vægtløs?


JUPITERS ØJE handler om pigen Olga og astronomen Professor Olsen og deres rejse til Mars. Historien tager sin begyndelse, da professoren bliver Olgas nye og meget støjende nabo. Ved en fejl kommer Olga med på professorens rejse til Mars!

Dette er blot den første af adskillige dramatiske begivenheder i en koncertfortælling fyldt med sange og musik.Musik, fortælling og sange er skrevet af Paul Banks & Charlotte Halberg specielt til JUPITERS ØJE.


Aldersgruppe: 5 – 10 år                    Varighed: 45 min.


Læs mere om Paul Banks’ og Charlotte Halbergs koncerter og kontakt dem på:

www.bankshalberg.dk


I 26 år har Paul Banks og Charlotte Halberg begejstret børn og voksne med deres musikfortællinger. De har optrådt hundredvis af gange på skoler, børnehaver, biblioteker, foreninger - alle steder, hvor børn kan samles om god musikalsk underholdning. Deres turnéer har bragt dem til alle afkroge af landet samt til Grønland. På scenen er duoens varemærke et humoristisk og nærværende samspil med deres publikum og virtuost spil på et stort antal akustiske instrumenter. Paul fortæller, synger og spiller på guitarer, banjo, mandocello og mandolin. Charlotte spiller på tværfløjte, panfløjte, det afrikanske ’tommelfinger-klaver’, kalimba samt diverse rytmeinstrumenter og lydeffekter.

Paul Banks og Charlotte Halberg optræder desuden med musikfortællingerne ØEN og REJSEN, som er udkommet på Cd: ØEN (Exlibris, EXLCD 10007) og REJSEN (Gateway, PBCH 01). Se mere på www.bankshalberg.dk


Paul Banks har været kendt som en stilskabende guitarist, sanger og sangskriver i over 35 år. Han har udgivet 12 albums i eget navn og medvirket på ca.100 andre som sideman. Han har bl.a. modtaget komponistforeningen DJBFAs hæderspris, to Danish Music Awards, samt prisen ’Årets Danske Bluesnavn’ (2006). Han spiller mange solokoncerter og danner desuden duoer med bl.a. saxofonisten Jakob Dinesen og guitaristen Aske Jacoby og spiller i ”Musikorkestret” og i trio med Kristian Jørgensen og Thor Backhausen.

Se mere på www.paulbanks.dk       paul@paulbanks.dk

CHARLOTTE HALBERG (tværfløjte, panfløjte, percussion) har i årenes løb været medlem af en lang række grupper indenfor jazz, world og folkemusik samt spillet teatermusik (bl.a. ”Gorillaz” projekt i England) Hun spiller for tiden i adskillige orkestre med koncertprogrammer for såvel voksne som for børn. Inspirationen hentes fra turnéer og studierejser til bl.a. Peru, Kina, Vietnam, Indonesien, Ghana, Brasilien, Australien, USA, Grønland og Cuba.

Se mere på www.charlottehalberg.dk     ch@charlottehalberg.dk