PAUL BANKS OG CHARLOTTE HALBERG

REJSEN - PRESSE

PAUL BANKS OG CHARLOTTE HALBERG


REJSEN – en musikfortælling


Tænk, hvis ting kunne tale! Denne humoristiske og spændende musikfortælling handler om en lille guitars rejse med Amerikabåden over Atlanterhavet fra Göteborg til USA og dens videre oplevelser i USA.


I årene 1868 – 1914 udvandrede 287.000 danskere til USA. Tallet for hele Europa regnes naturligvis i mange millioner. REJSEN er inspireret af denne udvandring og af Pauls og Charlottes egne oplevelser, idet de begge i deres barndom har sejlet i hver sin retning over Atlanten.

Fortællingen udspiller sig i begyndelsen af 1900- tallet, og den byder bl.a. på en vandringsmand, en gademusikant, en røverhistorie og en hæsblæsende togtur. Fortællingen følger den lille guitar gennem adskillige hænder og mange kilometer - og især gennem en masse forskellig musik og sange.  Musikken og sangene er komponeret specielt til fortællingen af Paul Banks og Charlotte Halberg.


Ved koncerten bliver der sunget og spillet på tværfløjte, panfløjte, guitarer, banjo, autoharpe, mandolin, mandocello, samt mange forskellige akustiske lydeffekter, som vi har fundet rundt omkring i verden.


Aldersgruppe: 5 – 10 år                    Varighed: 45 min.


Læs mere om Paul Banks’ og Charlotte Halbergs koncerter og kontakt dem på:

www.bankshalberg.dk


I 26 år har Paul Banks og Charlotte Halberg begejstret børn og voksne med deres musikfortællinger. De har optrådt hundredvis af gange på skoler, børnehaver, biblioteker, foreninger - alle steder, hvor børn kan samles om god musikalsk underholdning. Deres turnéer har bragt dem til alle afkroge af landet samt til Grønland. På scenen er duoens varemærke et humoristisk og nærværende samspil med deres publikum og virtuost spil på et stort antal akustiske instrumenter. Paul fortæller, synger og spiller på guitarer, banjo, mandocello og mandolin. Charlotte spiller på tværfløjte, panfløjte, det afrikanske ’tommelfinger-klaver’, kalimba samt diverse rytmeinstrumenter og lydeffekter.

Paul Banks og Charlotte Halberg optræder desuden med musikfortællingerne ØEN og REJSEN, som er udkommet på Cd: ØEN (Exlibris, EXLCD 10007) og REJSEN (Gateway, PBCH 01). Se mere på www.bankshalberg.dk


Paul Banks har været kendt som en stilskabende guitarist, sanger og sangskriver i over 35 år. Han har udgivet 12 albums i eget navn og medvirket på ca.100 andre som sideman. Han har bl.a. modtaget komponistforeningen DJBFAs hæderspris, to Danish Music Awards, samt prisen ’Årets Danske Bluesnavn’ (2006). Han spiller mange solokoncerter og danner desuden duoer med bl.a. saxofonisten Jakob Dinesen og guitaristen Aske Jacoby og spiller i ”Musikorkestret” og i trio med Kristian Jørgensen og Thor Backhausen.

Se mere på www.paulbanks.dk       paul@paulbanks.dk

CHARLOTTE HALBERG (tværfløjte, panfløjte, percussion) har i årenes løb været medlem af en lang række grupper indenfor jazz, world og folkemusik samt spillet teatermusik (bl.a. ”Gorillaz” projekt i England) Hun spiller for tiden i adskillige orkestre med koncertprogrammer for såvel voksne som for børn. Inspirationen hentes fra turnéer og studierejser til bl.a. Peru, Kina, Vietnam, Indonesien, Ghana, Brasilien, Australien, USA, Grønland og Cuba.

Se mere på www.charlottehalberg.dk     ch@charlottehalberg.dk